Gezonde recepten

Risotto met ham en champignons

Risotto met ham en champignons

2 uien

200 g champignons

150 g gerookte ham (dikke plak)

2 el Becel Bakken en Braden Vloeibaar

250 g risottorijst

1 el vleesfond

zout, peper

2 el fijngehakte peterselie

Bereiding: 

Pel en snipper de uien. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ham in kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel Becel Bakken en Braden Vloeibaar in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en rijst tot ze glazig zien. Voeg 5 dl water en de vleesfond toe en kook de rijst ongeveer 20 minuten op een zacht vuur. Verwarm intussen de rest van de Becel Bakken en Braden Vloeibaar in een pan en bak hierin de champignons bruin. Voeg de ham toe en bak even mee. Meng de champignons en ham door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bestrooi de risotto met peterselie.

Bereidingstijd (min): 
45
Aantal personen: 
4
Gerecht: 
Rijst
Moment van de dag: 
Diner
Menugang: 
Voorgerecht
Keuken: 
Italiaans
Prijsindicatie: 
Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Voedingswaarde per portie
Energie (kcal): 
323
Energie (kj): 
1351
Enkelvoudig onverzadigd vet (g): 
2.00
Meervoudig onverzadigd vet (g): 
3.00
Verzadigd vet (g): 
1.00
Vet totaal (g): 
7.00
Koolhydraten (g): 
51.00
Vezel (g): 
3.00
Linolzuur (g): 
3.00