Gezonde recepten

Andijviesalade met sinaasappel en walnoten

Andijviesalade met sinaasappel en walnoten

200 g andijvie

1 grote sinaasappel

20 g gehakte walnoten

1 el citroensap

1 tl mosterd

1 el Becel Dieetolie

1 el azijn

1 el water

peper

Bereiding: 

Snijd de andijvie in heel dunne reepjes. Schil de sinaasappel dik*. Snijd de partjes in tweeën. Meng de andijvie, sinaasappelstukjes en de gehakte walnoten door elkaar. Maak een vinaigrette van citroensap, mosterd, Becel Dieetolie, azijn, water en peper. Schep de vinaigrette door de andijviesalade.
Tip:Doe de ingrediënten voor de vinaigrette samen met een ijsklontje in een afsluitbare pot. Sluit het deksel en schud goed tot er een mooie, homogene dressing ontstaat. De dressing kan afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

* Dik wil zeggen, zonder witte resten van de schil.

Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
2
Vegetarisch: 
Vegetarisch
Gerecht: 
Salade
Moment van de dag: 
Lunch
Menugang: 
Hoofdgerecht
Keuken: 
Nederlands
Prijsindicatie: 
Goedkoop
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Voedingswaarde per portie
Energie (kcal): 
148
Energie (kj): 
621
Enkelvoudig onverzadigd vet (g): 
2.00
Meervoudig onverzadigd vet (g): 
8.00
Verzadigd vet (g): 
1.00
Vet totaal (g): 
12.00
Koolhydraten (g): 
7.00
Vezel (g): 
5.00
Linolzuur (g): 
7.00